Vitamin Untuk Otak


Otak adalah organ yang terpenting dan paling kompleks dalam tubuh kita. Seperti mana sel-sel tubuh yang lain, otak juga memerlukan vitamin bagi membolehkannya berada dalam keadaan baik – untuk metabolisma otak dan untuk menguatkan ingatan.

Apabila otak kita kekurangan nutrisi, dan biasa berlaku apabila diri meningkat tua (orang tua biasanya mengalami fasa ‘tak lalu makan’), maka lebih mudah terkena penyakit Alzheimer atau nyanyuk. Sering lupa, adalah antara gejala otak kekurangan nutrisi.

Vitamin yang memperkuatkan fungsi otak membekalkan protein dan lemak secukupnya kepada otak agar dapat berfungsi dengan baik.

Vitamin untuk otak adalah terdiri dari:

  • Anti oksidan seperti vitamin C dan E.
  • Minyak ikan
  • Protein
  • Lecithin (mengandungi kolina)

Vitamin dan mineral di atas sangat penting dalam pembentukan sel otak, melindungi sel dari dirosakkan, memperlahankan kemusnahan sel sekaligus menjaga fungsi otak secara keseluruhan.

Produk Shaklee untuk keperluan otak:

vita c shaklee

omega guard shaklee

lecithin shaklee

Jom dapatkan produk-produk di atas. HUBUNGI SAYA DENGAN KLIK PADA LINK INI

Have any Question or Comment?

Leave a Reply

About Me

Saya Mommy Lyna pengedar sah produk semulajadi Shaklee. Sudah lebih 10 tahun saya sekeluarga menggunakan produk Shaklee dan sangat berpuas hati dengan hasilnya. Atas dorongan untuk berkongsi kebaikan dengan rakan terdekat dan kenalan rapat, saya mengambil keputusan untuk menjadi pengedar aktif sehingga di anugerahkan... (Klik sini untuk maklumat penuh)

%d bloggers like this: