Ruam dan Gatal Selepas Pengambilan Shaklee

Ruam dan Gatal Selepas Pengambilan Shaklee


Entry ini adalah kesinambungan dari entry Anda Tidak Serasi Dengan Shaklee?

Beberapa pengguna memberi maklumbalas bahawa mereka mengalami beberapa masalah selepas mengambil set Shaklee. terutama set B ( Breastfeeding).

Kebanyakan mereka yang mengalami masalah ruam ialah mereka yang mengambil produk alfalfa. Ini kerana, walaupun alfalfa adalah herba yang bagus untuk mengatasi masalah elergi, terdapat juga mereka yang mengalami masalah elergi terhadap alfalfa.

Alfalfa juga tidak boleh samasekali diambil oleh penghidap penyakit lupus atau SLE.

Mereka yang mengalami masalah di atas amat digalakkan mengambil vitamin/mineral/herba lain, selain alfalfa.

Bagi ibu yang menyusukan, sebagai alternatif untuk menggantikan alfalfa sebagai milk booster, anda boleh mengambil Energizing Soy Protein, yang mengandungi protein soya asli non-GMO. Ia adalah soya yang tidak mengalami proses pemanasan, tindakbalas kimia dan sebagainya.

alfalfa shaklee
Hentikan pengambilan alfalfa sekiranya anda mengalami ruam selepas mengambilnya
soy protein
Soy protein sebagai milk booster

Namun sekiranya radang yang anda alami masih berterusan walaupun selepas stop taking alfalfa, sila dapatkan nasihat dari doktor bertauliah kerana kemungkinan radang itu adalah dari sumber lain.

HUBUNGI SAYA DENGAN KLIK PADA LINK INI

Have any Question or Comment?

Leave a Reply

About Me

Saya Mommy Lyna pengedar sah produk semulajadi Shaklee. Sudah lebih 10 tahun saya sekeluarga menggunakan produk Shaklee dan sangat berpuas hati dengan hasilnya. Atas dorongan untuk berkongsi kebaikan dengan rakan terdekat dan kenalan rapat, saya mengambil keputusan untuk menjadi pengedar aktif sehingga di anugerahkan... (Klik sini untuk maklumat penuh)

%d bloggers like this: