JADILAH AHLI SHAKLEE HARI INI & NIKMATI DISKAUN 25%!


Mungkin anda pernah terbaca tentang berita – Harvard Anti-Aging Researcher Quits Shaklee Advisory Board – di website Wall Street Journal, atau Bloomberg, atau mana-mana sajalah. Dr Sinclair mendakwa Shaklee telah menyalahgunakan nama dan jawatan beliau untuk mempromosikan produk Shaklee – Vivix. Kesudahannya, Dr Sinclair menarik diri dari Shaklee setelah 6 bulan dilantik menjadi Board Member di Shaklee Read more…


Sekarang ni program detoks tengah popular. Ramai orang yang mula ada kesedaran nak buang toksin2 dalam badan, dengan macam2 cara.  Persolannya, yang mana satukah program dan produk detox yang paling berkesan? Betul ke dengan minum air lemon dan infused water boleh keluarkan toksin? Betul ke produk2 detox kat luar tu semua selamat? Set detoks dan program detoks Read more…


Tahniah anda bakal menimang cahaya mata! Anda pun dah tahu kan bahawa ibu mengandung memerlukan nutrien yang lebih banyak dari 0rang biasa. Bukan saja untuk menyokong keperluan si ibu tapi juga memastikan si bayi yang dikandung mendapat zat secukupnya untuk perkembangan fizikal dan juga mentalnya. Ada kajian yang menyatakan bahawa kekurangan zat semasa dalam kandungan memberi kesan Read more…


Adakah anda ibu yang sedang menyusukan anak? Atau berazam untuk menyusukan anak? Tahniah diucapkan kerana membuat satu keputusan paling bijak dan terbaik untuk anak anda. Secara umumnya, semua mamalia termasuk manusia menyusukan anaknya. Kecuali bagi manusia, ada beberapa sebab yang menjadikan seseorang ibu tidak boleh menyusukan anak, contohnya: 2% daripada ibu di dunia tidak dapat menghasilkan susu Read more…


Bila dalam keadaan tertekan biasanya apa yang kita lakukan? Kalau minta nasihat dari sesiapa pun, biasanya mereka akan mengingatkan supaya “Ingat Tuhan, banyakkan mengaji, taubat, etc. etc”, betul tak? Tapi macamana nak mulakan? Kadang-kadang nak start fikir positif pun tak boleh. Nak mula berdoa pun macam-macam dugaan. Banyak yang macamana. Doa, solat, pun tak boleh nak fokus. Read more…


Menopause adalah satu fasa dalam kitar kehidupan seorang wanita. Apabila seseorang wanita itu sudah tidak menghasilkan ovum lagi, dia akan mengalami putus haid atau menopause. Dalam fasa menopause, hormon estrogen akan menurun. Ia menyebabkan pelbagai gejala seperti:- Ketidakselesaan Masalah emosi Jangkitan kuman mudah terjadi di bahagian sulit Osteoporosis Kulit kering dan berkedut Setiap wanita harus bersedia untuk Read more…


Anda ada masalah jerawat yang serius? Anda takut nak cuba produk sebarangan sebab takut lebih teruk? Ya, memang patut anda takut nak cuba produk baru. Lagi-lagi kalau anda pernah menggunakan produk untuk wajah dan meninggalkan kesan buruk kepada wajah anda! Adakah masih ada harapan? Semestinya… harapan selalu ada. Anda hanya perlu membuat pilihan yang tepat sahaja. Pastikan Read more…


Saat-saat pertama kali menyaksikan 2 garisan pada penanda UPT adalah detik2 paling bahagia bagi pasangan suami isteri bukan? Bakal ibu bapa pasti mencari yang terbaik untuk anak yang bakal lahir. Begitulah kita ibu bapa, sebelum lahir lagi kita dah rela korbankan segalanya untuk anak tercinta. Bekalkanlah di manja dengan nutrisi yang lengkap, bukan saja untuk perkembangannya di Read more…


Biasalah kita ni manusia, ada hadapi saat-saat turun-naik dalam hidup. Ada ketika kita alami tekanan perasaan tanpa sebab yang kukuh. kalau orang perempuan tu boleh la dikatakan tiap2 bulan ada masa emosi kacau – masa PMS. Biasanya orang akan bagi tips untuk tenangkan hati dan jiwa dengan zikir, solat, doa…. tapi… macamana kalau nak berzikir pun takde Read more…


Nyanyuk biasanya dikaitkan dengan warga emas, apabila satu tahap mereka sudah tidak boleh berfikir dan mengingat dengan jelas. Namun tahukah anda bahawa nyanyuk sebenarnya bukan satu gejala biasa. Ia adalah simptom daripada penyakit yang melibatkan pengecutan otak dan pengumpulan plak beta-amyloid di dalam otak. Berita baiknya, ia boleh dicegah! Beta-amyloid adalah serpihan protin yang merosakkan cabang synapses Read more…

About Me

Saya Mommy Lyna pengedar sah produk semulajadi Shaklee. Sudah lebih 10 tahun saya sekeluarga menggunakan produk Shaklee dan sangat berpuas hati dengan hasilnya. Atas dorongan untuk berkongsi kebaikan dengan rakan terdekat dan kenalan rapat, saya mengambil keputusan untuk menjadi pengedar aktif sehingga di anugerahkan... (Klik sini untuk maklumat penuh)