Khasiat Daun Senna Untuk Detoks

Khasiat Daun Senna Untuk Detoks


Biasanya kalau disebut ‘senna’ ramai yang menyangkakan ia adalah inai.  Daun senna sebenarnya bukan daun inai. Ia adalah bahasa saintifik untuk pokok gelenggang yang banyak terdapat dalam semak di negara kita. Malaysia negara bertuah memiliki beribu-ribu spesis tumbuhan yang mempunyai kesan terapeutik dan berguna untuk perubatan.

Senna pertama kali diperkenalkan oleh pakar perubatan di tanah Arab untuk merawat masalah sembelit. Dan ia turut digunakan oleh Rasulullah SAW (sumber : Tibb An Nabawi oleh Ibn Qayyim).

Bagaimana rupa pohon senna tu? Ini dia fotonya.

SENNA

Khasiat senna atau pohon gelenggang:

  • Mendetoks atau membuang kotoran serta toksin dari tubuh melalui usus.
  • Membersihkan usus agar dapat menyerap zat makanan dengan baik.
  • Bagus untuk mereka yang mengalami masalah sembelit.

Kesan pengambilan senna:

  • Kesan pengambilan senna biasanya akan dirasakan selepas 12 jam, atau sehari, atau kadangkala 2-4 hari.
  • Menjadikan tubuh lebih mudah berpeluh dan pembuangan air besar jadi lebih lancar.
  • Orang yang bermasalah dengan pembuangan air besar biasanya merasakan tubuh berat dan letih. Pengambilan daun senna memudahkan pembuangan air besar, sekaligus menjadikan tubuh lebih cergas dan bertenaga.

Bagaimana nak dapatkan senna?

Sekarang lebih mudah dapatkan khasiat senna dan 8 lagi herba yang bertindak bersama-sama untuk detoks usus yang berkesan. Herb Lax!

herb lax shaklee

Jom order Herb Lax sekarang. Jangan biarkan dilema pembuangan terus menghantui hidup anda.

ORDER SHAKLEE

About Me

Saya Mommy Lyna pengedar sah produk semulajadi Shaklee. Sudah lebih 10 tahun saya sekeluarga menggunakan produk Shaklee dan sangat berpuas hati dengan hasilnya. Atas dorongan untuk berkongsi kebaikan dengan rakan terdekat dan kenalan rapat, saya mengambil keputusan untuk menjadi pengedar aktif sehingga di anugerahkan... (Klik sini untuk maklumat penuh)

%d bloggers like this: