Kenapa Mesti Beli Kalsium Shaklee?

Kenapa Mesti Beli Kalsium Shaklee?


Adakah kerana harga kalsium Shaklee lebih murah? Hmm… mungkin tidak kot. Kesihatan ni mahal harganya… jangan sebab nak murah kita diskaun segala kualitinya. Daripada makan vitamin murah yang tak tentu dari mana, lebih baik beli makanan berkhasiat yang tinggi sumber kalsium aslinya.

Kalsium Shaklee, bukan sebarang Kalsium… sebab apa? Ia bukan saja kalsium, tapi terdiri dari mineral lain yang bekerjasama dengan kalsium untuk pembentukan tulang dan gigi yang sihat.

Kalsium membina tulang umpama batu-bata, dan mineral lain ‘melekatkan’ batu-bata ini. Barulah tulang terbina dengan sihat dan kuat kan?

KALSIUM SHAKLEE

Lain-lain Keistimewaan Kalsium Shaklee…

Namanya… OSTEMATRIX! Sesuailah dengan ciri-cirinya… bukan saja untuk bina tulang, tapi matriks tulang! Bina dan lekatkan.

  • Kalsium dan fosforus  bekerjasama untuk menguatkan tulang dan gigi.
  • Kalsium dan magnesium bergabung untuk kesihatan kardiovaskular.
  • Mengandungi vitamin D untuk penyerapan kalsium. Kalsium memerlukan vitamin D supaya boleh diserap oleh badan.

Kebanyakan pil multivitamin dan mineral mengandungi kalsium, tapi tiada yang membekalkan kalsium mengikut RDA (800-1000mg sehari untuk dewasa, 1500mg untuk wanita hamil). Jadi, pil kalsium adalah penting, apa lagi buat mereka yang sukar mendapatkan bekalan kalsium dari makanan.

ostematrix kalsium vitamin d

Ostematrix Shaklee terdiri dari kaplet yang mengandugi 250mg kalsium setiap satu. Pengambilan 2 biji setiap hari dan 2 biji setiap malam selepas makanan adalah amat digalakkan. Berapa biji kaplet Ostematrix yang merosakkan ginjal? Amaun kalsium yang berbahaya kepada tubuh adalah jika diambil melebihi 2500mg sehari… jadi pastikan makan ikut saranan, jangan berlebih-lebih ya! Jangan makan lebih dari 10 kaplet sehari, berisiko!

Cubalah hari ni, cuma RM 59. Tak rugi mencuba. Lepas ni pasti nak lagi.

ORDER SHAKLEE

 

About Me

Saya Mommy Lyna pengedar sah produk semulajadi Shaklee. Sudah lebih 10 tahun saya sekeluarga menggunakan produk Shaklee dan sangat berpuas hati dengan hasilnya. Atas dorongan untuk berkongsi kebaikan dengan rakan terdekat dan kenalan rapat, saya mengambil keputusan untuk menjadi pengedar aktif sehingga di anugerahkan... (Klik sini untuk maklumat penuh)

%d bloggers like this: