Ibu Mengandung Ni Tak Letih Lagi Bila Puasa. Ini Rahsianya.

Ibu Mengandung Ni Tak Letih Lagi Bila Puasa. Ini Rahsianya.


Dalam masa beberapa bulan lagi kita semua akan masuk ke bulan Ramadhan, yang mana diwajibkan berpuasa bagi umat Islam. Sekarang ni pun pasti ramai yang tengah ganti puasa kan.

Untuk ibu mengandung, walaupun ada rukhsah untuk tidak berpuasa di bulan Ramadan disebabkan keadaannya itu, tapi biasanya ibu hamil ni nak juga puasa seperti orang lain, atas fadhilat Ramadhan. Tapi ramai yang risau dan takut tak larat kan?

Bagaimana Ibu Hamil Ni Berjaya Puasa Sebulan

Source: iReach HD 

Semasa hamil, tubuh seorang wanita itu mengalami perubahan :

  • Jantung berdegup semakin kencang
  • Kadar pernafasan semakin meningkat
  • Mengalami perubahan hormon
  • Sistem pertahanan badan semakin menurun

Kadar gula dalam darah boleh menjadi rendah, begitu juga dengan tekanan darah yang boleh menjadi rendah. Keadaan ini menyebabkan ibu hamil mudah sangat menjadi cepat letih, lembik, longlai… kalau tak puasa pun melepek, apa lagi kalau puasa kan.

Naib Presiden di Association of Ontario Midwives, Madam Lisa Weston mencadangkan agar seorang ibu hamil yang mengalami masalah kelesuan melampau ni mengambil protin sebagai tambahan dalam diet harian. Juga tidak boleh ditinggalkan adalah keperluan lain untuk memberi sokongan nutrisi kepada ibu hamil seperti Multivitamin dengan zat besi (Shaklee Vita-Lea), Asid Folik (B Complex) serta hidrasikan diri dengan Performance Drink.

Bersedialah menghadapi bulan puasa ini. ESP hanya RM150 saja, contact saya 012-2811136.

About Me

Saya Mommy Lyna pengedar sah produk semulajadi Shaklee. Sudah lebih 10 tahun saya sekeluarga menggunakan produk Shaklee dan sangat berpuas hati dengan hasilnya. Atas dorongan untuk berkongsi kebaikan dengan rakan terdekat dan kenalan rapat, saya mengambil keputusan untuk menjadi pengedar aktif sehingga di anugerahkan... (Klik sini untuk maklumat penuh)

%d bloggers like this: