Faktor Vitamin Tidak Menyerap Dengan Baik

Faktor Vitamin Tidak Menyerap Dengan Baik


Apakah yang terjadi apabila tubuh kita tidak dapat menyerap nutrien? Di bahagian manakah nutrien diserap dalam tubuh kita?

VITAMIN TERBAIK

Secara umumnya, nutrien diserap dalam tubuh kita di bahagian usus kecil. Sebelum sampai ke usus kecil, ia dicerna dan diuraikan kepada bentuk ringkas agar dapat diserap oleh tubuh.

Faktor utama nutrien tidak dapat diserap dengan baik ialah kerana gaya hidup kita hari ini… Kita sering mengambil ubat, makan terlalu banyak makanan yang  diproses/ditapis… pengambilan daging, hasil tenusu dan ayam yang tidak dikawal menyebabkan badan kita untuk menjadi  bermukus. Ini seterusnya melemahkan fungsi sistem pencernaan dan organ penyingkiran seperti usus, hati dan buah pinggang.

Bagaimana nak selesaikannya? Di Shaklee kami ada penyelesaian untuk membersihkan usus dengan cara selamat!

CARA ORDER SHAKLEE

 

 

About Me

Saya Mommy Lyna pengedar sah produk semulajadi Shaklee. Sudah lebih 10 tahun saya sekeluarga menggunakan produk Shaklee dan sangat berpuas hati dengan hasilnya. Atas dorongan untuk berkongsi kebaikan dengan rakan terdekat dan kenalan rapat, saya mengambil keputusan untuk menjadi pengedar aktif sehingga di anugerahkan... (Klik sini untuk maklumat penuh)

%d bloggers like this: