Doa dan Cara Mengelakkan Nyanyuk

Doa dan Cara Mengelakkan Nyanyuk


Nyanyuk biasanya dikaitkan dengan warga emas, apabila satu tahap mereka sudah tidak boleh berfikir dan mengingat dengan jelas. Namun tahukah anda bahawa nyanyuk sebenarnya bukan satu gejala biasa. Ia adalah simptom daripada penyakit yang melibatkan pengecutan otak dan pengumpulan plak beta-amyloid di dalam otak. Berita baiknya, ia boleh dicegah!

Beta-amyloid adalah serpihan protin yang merosakkan cabang synapses di dalam otak, seterusnya mengeras menjadi plak amyloid dan akhirnya membawa kepada kematian sel-sel saraf di dalam otak.

NYANYUK

Bagaimana plak amyloid ni boleh terbentuk? Menurut kajian oleh Massachusetts General Hospital, USA, beta amyloid terbentuk apabila badan membina ketahanan melawan jangkitan virus, bakteria dan patogen2 lain yang mahu merosakkan sel otak kita. Malangnya, sistem pertahanan daripada plak amyloid ini akhirnya merosakkan sel itu sendiri.

Jadi, apa yang harus kita lakukan agar beta-amyloid ini tidak terbentuk?

  1.  Kuatkan imuniti agar tubuh kita dapat melawan serangan virus dan bakteria ini dengan menjaga pemakanan serta pengambilan suplemen yang sesuai.
  2.  Melakukan aktiviti fizikal secara tetap agar badna sentiasa cergas dan kuat

Kalau plak ni dah terbentuk, adakah boleh dirawati lagi?

Berita baiknya, boleh!

Dalam The Journal of Biological Chemisty, diberitakan bahawa satu kajian telah dibuat terhadap bahan yang boleh menghilangkan beta-amyloid. Ia adalah penemuan nutrisi alaf baru —> RESVERATROL! Resrevatrol menunjukkan peranan terapeutik dalam menangani masalah ini yang menyebabkan nyanyuk atau alzheimer.

Sayangi diri dan sayangilah ibu dan bapa. Kerana apabila ibu bapa kita diserang nyanyuk, ia bukan saja hard time bagi mereka, tapi hard time bagi kita yang menjaga. Agar kita boleh menghadapi hari2 emas bersama mereka tanpa perlu menghadapi detik2 sebegitu.

Dapatkan AMAZING GOLDEN SET untuk diri sendiri dan ibu bapa anda, demi masa depan yang lebih indah.

Beli Sekarang
Dan saya juga nak kongsi doa elak nyanyuk dengan anda semua, mudah-mudahan kita semua terhindar dari penyakit ini.

Doa-elak-nyanyuk

Jangan lupa order Amazing Golden Set juga. Usaha dan doa kena seiring kan…

Beli Sekarang

About Me

Saya Mommy Lyna pengedar sah produk semulajadi Shaklee. Sudah lebih 10 tahun saya sekeluarga menggunakan produk Shaklee dan sangat berpuas hati dengan hasilnya. Atas dorongan untuk berkongsi kebaikan dengan rakan terdekat dan kenalan rapat, saya mengambil keputusan untuk menjadi pengedar aktif sehingga di anugerahkan... (Klik sini untuk maklumat penuh)

%d bloggers like this: