Category: Uncategorized


Saya dah pun menggunakan Youth ni lebih dari sebulan. Memandangkan saya adalah salah seorang dari FAC (Field Advisory Council) maka saya dapat priviledge untuk mencuba Youth lebih awal.  Berikut adalah review saya sendiri tentang produk Youth ini.   Bagi yang tidak tahu, Youth adalah set penjagaan kulit terbaru dari Shaklee. Ia mula berada di pasaran USA tahun lepas setelah Read more…


Ramai ibu bapa dah mula concern tentang produk-produk yang mengandungi bahan kimia dan memberi kesan tidak elok kepada kesihatan.    Oleh itu Shaklee melancarkan produk berasaskan bahan-bahan dari alam semulajadi dan semestinya organik – SHAKLEE BABY!  Produk ini didatangkan dalam bentuk set yang terdiri dari mandian, losyen dan minyak urut.  Kelebihan Shaklee Baby ni sudah tentu ia diperbuat Read more…


Sekarang ni program detoks tengah popular. Ramai orang yang mula ada kesedaran nak buang toksin2 dalam badan, dengan macam2 cara.  Persolannya, yang mana satukah program dan produk detox yang paling berkesan? Betul ke dengan minum air lemon dan infused water boleh keluarkan toksin? Betul ke produk2 detox kat luar tu semua selamat? Set detoks dan program detoks Read more…


Adakah anda ibu yang sedang menyusukan anak? Atau berazam untuk menyusukan anak? Tahniah diucapkan kerana membuat satu keputusan paling bijak dan terbaik untuk anak anda. Secara umumnya, semua mamalia termasuk manusia menyusukan anaknya. Kecuali bagi manusia, ada beberapa sebab yang menjadikan seseorang ibu tidak boleh menyusukan anak, contohnya: 2% daripada ibu di dunia tidak dapat menghasilkan susu Read more…


Biasalah kita ni manusia, ada hadapi saat-saat turun-naik dalam hidup. Ada ketika kita alami tekanan perasaan tanpa sebab yang kukuh. kalau orang perempuan tu boleh la dikatakan tiap2 bulan ada masa emosi kacau – masa PMS. Biasanya orang akan bagi tips untuk tenangkan hati dan jiwa dengan zikir, solat, doa…. tapi… macamana kalau nak berzikir pun takde Read more…


Lutut ni merupakan antara bahagian anggota badan yang sangat penting. Mana taknya, aktiviti berjalan ialah menggunakan lutut. Bayangkan macamana bila kita berjalan dalam keadaan lutut yang sakit. Apa tak terjengket-jengket. Nak pijak tapak kaki pun teragak-agak, takut2 trkena di bahagian lutut yg sakit tu pula. Akhirnya… lebih baik duduk dari berjalan. Bukan tu je, nak solat apa Read more…


Beberapa customer saya bertanya tentang pemakanan suplemen Shaklee semasa period. Ini berikutan ada produk yang perlu dihentikan pengambilan semasa period. Sebenarnya, produk Shaklee bukan seperti produk lain yang mempunyai pantang larang. Berikutan ia diperbuat daripada bahan2 semulajadi dan dari jenis2 makanan. Malah, produk Shaklee paling bagus diamalkan setiap hari dan ketika period. Semasa period, kita kehilangan zat Read more…


Mengalami masalah dengan organ dalaman adalah satu perkara yang amat merisaukan. Bayangkanlah, benda yang di dalam tu kita langsung tak nampak, tahu-tahu dah sakit. Lebih merumitkan, tahu-tahu dah stage 4! Ini kisah benar tentang Kak Jun.2 tahun lalu Kak Jun telah dicadangkan oleh doktor untuk menjalani pembedahan pada buah pinggangnya. Kesakitan yang ditanggung oleh Kak Jun menyebabkan Read more…


Biasanya minyak ikan Omega-3 dikaitkan dengan kesihatan minda dan otak.  Ibu bapa sering sekali memberikan minyak ikan omega-3 kepada anak-anak untuk kecerdasan minda. Anak-anak dari kecil dah terbiasa dengan bau hanyir minyak ikan. Tahukah anda bahawa minyak ikan bukan sekadar untuk minda? Omega-3 dalam minyak ikan amat penting untuk mengaktifkan sel pemusnah bakteria, phagocytes,yang bertindak memusnahkan bakteria Read more…


Shaklee sudahpun berada di Malaysia sejak 28 tahun yang lalu, memberi kebaikan kepada penduduk negara ini dalam bidang kesihatan. Dalam masa 28 tahun, pelbagai onak duri dan liku dihadapi. Jatuh-bangun yang ditempuhi menjadi pengajaran bermakna. Dalam menjalani kehidupan sebagai pengedar dan pengguna Shaklee, sudah pasti ada macam2 perkara di luar jangkaan yang berlaku. Antara cabaran yang timbul Read more…

About Me

Saya Mommy Lyna pengedar sah produk semulajadi Shaklee. Sudah lebih 10 tahun saya sekeluarga menggunakan produk Shaklee dan sangat berpuas hati dengan hasilnya. Atas dorongan untuk berkongsi kebaikan dengan rakan terdekat dan kenalan rapat, saya mengambil keputusan untuk menjadi pengedar aktif sehingga di anugerahkan... (Klik sini untuk maklumat penuh)