Category: Tenaga & Keletihan


Tahukah anda bahawa dua pertiga dari iodin dalam badan kita terdapat di dalam kelenjar tiroid. Kelenjar tiroid mengawal metabolisma kita, dan iodin pula mempunyai pengaruh besar terhadap tiroid, kekurangan iodin boleh mengakibatkan:- tindakbalas mental menjadi lambat peningkatan berat badan kekurangan tenaga Kepentingan iodin kepada tubuh kita:- Membakar lebihan lemak Tumbesaran yang normal Memberi tenaga Memperbaiki keupayaan mental Read more…


Travel ni memang penat. Pengalaman saya sendiri, dulu kalau outstation, dekat je pun, bukanlah sampai ke UK ke US ke… penatnya ya ampun. Esoknya mesti kena MC sebab badan rasa sangat penat, tak larat nak angkat kepala pun.  Terutama kalau travel by air, naik kapal terbang lah tu… kalau Macam-macam teori keluar. Sebab ion tak dineutralkan lah… Read more…


Dalam masa beberapa bulan lagi kita semua akan masuk ke bulan Ramadhan, yang mana diwajibkan berpuasa bagi umat Islam. Sekarang ni pun pasti ramai yang tengah ganti puasa kan. Untuk ibu mengandung, walaupun ada rukhsah untuk tidak berpuasa di bulan Ramadan disebabkan keadaannya itu, tapi biasanya ibu hamil ni nak juga puasa seperti orang lain, atas fadhilat Read more…


Soya ada pelbagai jenis. Macam-macam jenis soya yang ada di pasaran. Ada dalam bentuk serbuk, kotak dan sebagainya. Adakah anda pernah mengambil berat soal soya ini? Adakah soya yang anda ambil selamat? YA, memang ada risikonya. Jom kita tengok checklist di bawah.. ADAKAH SOYA ANDA SELAMAT? Adakah kacang soya kegemaran anda… Ditanam secara organik? Tidak menjalani proses Read more…


ESP Shaklee diiktiraf di seluruh dunia. Sebabnya, ia diuji secara klinikal & kualiti protein yg tinggi serta diperbuat daripada tumbuhan yg ditanam secara organik. Kelebihan ESP berbanding poduk soya yg lain ialah, ia dihasilkan daripada kacang non-GMO (yakni, kacang yg tidak diubahsuai secara genetik). dan Ia adalah concentrated, yg mana 1kg ESP diperbuat daripada 30 kg kacang Read more…


Set Asas ini terdiri dari vitamin dan mineral asas yang diperlukan dalam kehidupan seharian kita. Vitamin dan mineral ini terdiri dari: Vita Lea (multivitamin dan multimineral) B Complex Vita-C Vitamin dan mineral yang tersenarai di atas adalah asas kepada pembinaan tubuh badan yang sihat dan sistem imuniti  serta penjagaan mental yang baik. ia membantu meningkatkan tenaga, mengurangkan Read more…


“Awak beri saya alfalfa? Awak nak suruh saya menyusukan anak kita ke?” Kata Kamil sambil tergelak apabila isterinya menghulurkan 2 biji pil alfalfa kepadanya. Alfalfa sudah dikenali sejak berzaman sebagai galactagogue, di negara2 Barat. Menurut kellymom.com, daun alfalfa yang diambil bersama Lactuca Virosa (sejenis kubis liar) dapat meningkatkan pengeluaran susu ibu antara 50-100%. Walau bagaimanapun, alfalfa bukan Read more…


Badan lemah, letih dan lesu adalah perkara yang normal terutama apabila kita menjalani hari yang panjang dengan kerja yang banyak. Kelesuan yang biasa boleh diatasi dengan meminum air suam dan berehat, misalnya tidur. Namun, bagaimana untuk menghadapi badan lemah dan lesu yang masih tidak hilang-hilang meskipun sudah tidur dan berehat? Sebelum itu kita lihat dulu apakah penyebab Read more…


2 bulan yang lalu, seorang teman saya, meminta khidmat nasihat untuk masalah kolesterol tinggi yang beliau hadapi. Lalu saya mencadangkan beberapa jenis vitamins dan supplement termasuk Omega Guard dan Vita-E serta beberapa jenis yang lain bagi mengatasi masalah beliau. Sahabat saya ketika itu tidak mengambilnya secara konsisten, mungkin kerana kesibukan dalam jadual sehari-hari dan tidak biasa dengan Read more…

About Me

Saya Mommy Lyna pengedar sah produk semulajadi Shaklee. Sudah lebih 10 tahun saya sekeluarga menggunakan produk Shaklee dan sangat berpuas hati dengan hasilnya. Atas dorongan untuk berkongsi kebaikan dengan rakan terdekat dan kenalan rapat, saya mengambil keputusan untuk menjadi pengedar aktif sehingga di anugerahkan... (Klik sini untuk maklumat penuh)