Category: Tips Penggunaan Produk Semulajadi


Setiap pasangan yang baru atau bakal dikurniakan cahaya mata pastinya teruja menyediakan barang-barang untuk anak tercinta kan. Ibu bapa pastinya tidak ada keinginan lain melainkan yang terbaik untuk anaknya.   Golongan ini biasanya menjadi mangsa pengiklan2 yang sentiasa bijak mengambil kesempatan.   PRODUK ORGANIK adalah salah satu perkara yang sering diutarakan kepada ibu bapa yang menyambut kedatangan orang baru. Read more…


Tahniah anda bakal menimang cahaya mata! Anda pun dah tahu kan bahawa ibu mengandung memerlukan nutrien yang lebih banyak dari 0rang biasa. Bukan saja untuk menyokong keperluan si ibu tapi juga memastikan si bayi yang dikandung mendapat zat secukupnya untuk perkembangan fizikal dan juga mentalnya. Ada kajian yang menyatakan bahawa kekurangan zat semasa dalam kandungan memberi kesan Read more…


Soya merupakan bahan makanan yang paling ditakuti oleh sebilangan orang. Malah dalam satu artikel tentang “ciptaan Allah semua baik” turut terselit soya sebagai satu-satunya perkara buruk lagi mudarat yg diciptakan. Banyak sangat artikel tentang keburukan soya di internet. Namun mungkin mereka terlepas pandang:- Soya merupakan sumber protin utama bagi vegan. Soya juga ciptaan Allah. Terdapat banyak teori Read more…


Saya yakin pasti ramai antara kita yang berazam untuk menurunkan berat badan pada tahun 2017 ini kan ? Sama ada ianya azam yang baru di tahun baru 2017 atau azam tahun 2016 yang diperbaharui niatnya, (tak tercapai lagi la tu). Sama lah saya pun.. Apa-apa pun jom check it out tips-tips menurunkan berat badan dengan lebih efisen Kenalpasti Read more…


Kebiasaannya bila nak turunkan berat badan, cara yang paling senang, mudah dan murah ialah dengan diet – tak makan atau kurangkan makan. Saya pun pernah buat cara ni. Berat badan saya memang turun. Dari tembam-tembam jadi kurus kering sampai nampak tulang rangka. Tapi.. tahukah anda cara ini walaupun yang paling mudah dan berkesan, ia juga cara yang Read more…


Seringkali saya ditanya soalan ini “Kalau makan Vivix ni, apa body adjustment yang akan dihadapi?” “Apa body adjustment selepas makan DTX Complex?” “Ada tak orang kena body adjustment begini begini selepas makan Collagen Powder?” dan sebagainya. Sebenarnya, body adjustment itu tidak datang bersama produk tertentu, tapi dari diri sendiri. Kerosakan dalaman setiap orang tidak sama. Oleh itu, body adjustment yang dihadapi Read more…


Bila kita tak sihat, sebenarnya itu cuma simptom-simptom yang memberi isyarat bahawa ada sesuatu yang tak kena dengan sistem badan kita. Bila kita demam, badan bengkak, sakit badan, mata bertahi, masalah kulit.. dan sebagainya, ia hanyalah petanda ada sesuatu yang sedang terjadi dalam badan kita. Simptom-simptom ini adalah respon badan kita untuk mempertahankan tubuh kita. Simptom kesakitan Read more…


Gout adalah sejenis keradangan yang disebabkan oleh pengumpulan hablur asid urik pada sendi. Penyakit ini banyak menyerang lelaki Malaysia berusia 40 tahun ke atas. ia sangat menyakitkan dan biasanya menyerang satu sendi sahaja. Ia berlaku bila berlaku peningkatan asid urik dalam darah. Bila paras asid urik ini semakin bertambah, ia akan mula menompok pada sendiri, membentuk hablur Read more…


Tahukah anda bahawa dua pertiga dari iodin dalam badan kita terdapat di dalam kelenjar tiroid. Kelenjar tiroid mengawal metabolisma kita, dan iodin pula mempunyai pengaruh besar terhadap tiroid, kekurangan iodin boleh mengakibatkan:- tindakbalas mental menjadi lambat peningkatan berat badan kekurangan tenaga Kepentingan iodin kepada tubuh kita:- Membakar lebihan lemak Tumbesaran yang normal Memberi tenaga Memperbaiki keupayaan mental Read more…


Kenapa kita batuk? Ia adalah kerana tubuh kita sedang berusaha mengeluarkan sesuatu yang mengganggu dalam sistem pernafasan kita (paru-paru misalnya). Bila kita batuk, maknanya ada sesuatu yang tak kena pada tubuh kita. Mesti kena selesaikan segera. Boleh cuba hilangkan batuk secara sendiri-sendiri dulu sebelum melarat. Kalau dah teruk atau batuk berdarah, cepat-cepatlah jumpa doktor ya. DIET Makan Read more…

About Me

Saya Mommy Lyna pengedar sah produk semulajadi Shaklee. Sudah lebih 10 tahun saya sekeluarga menggunakan produk Shaklee dan sangat berpuas hati dengan hasilnya. Atas dorongan untuk berkongsi kebaikan dengan rakan terdekat dan kenalan rapat, saya mengambil keputusan untuk menjadi pengedar aktif sehingga di anugerahkan... (Klik sini untuk maklumat penuh)