Category: Produk Vitamin Berasaskan Unsur Semulajadi


Bilakah kali terakhir anda berjumpa doktor gigi atau melakukan rawatan cuci gigi ? Sekiranya jawapan anda “dah melebihi setahun”, apakata singgah ke klinik gigi dan dapatkan nasihat berkenaan kesihatan mulut. Mana tahu kalau2 anda memerlukan rawatan cuci gigi. Kenapa perlu buat rawatan cuci gigi ? Jemput baca… 1) Bila ada karang gigi, of course kita takkan dapat Read more…


Penyakit autoimun adalah penyakit di mana sistem imun seseorang menyerang diri sendiri. Sistem imun atau disebut sistem kekebalan tubuh berfungsi untuk melindungi tubuh dari ‘ancaman’ yang dapat membahayakan tubuh seperti bakteria dan virus. Sistem imun pada pengidap penyakit autoimun tidak boleh membezakan antara sel sihat dan ‘ancaman’. Sistem imunnya diaktifkan untuk melawan sel sihat pengidapnga sendiri. Penyebab terjadinya Read more…


Saya yakin pasti ramai antara kita yang berazam untuk menurunkan berat badan pada tahun 2017 ini kan ? Sama ada ianya azam yang baru di tahun baru 2017 atau azam tahun 2016 yang diperbaharui niatnya, (tak tercapai lagi la tu). Sama lah saya pun.. Apa-apa pun jom check it out tips-tips menurunkan berat badan dengan lebih efisen Kenalpasti Read more…


Adakah anda juga menghadapi masalah rambut gugur? Rambut gugur adalah dilema, tak kira lelaki atau wanita…mesti rasa resah dan lemas bila tengok banyak rambut gugur di lantai, bantal dan juga sikat! Tak best kan rasanya. Macamana nak selesaikan masalah rambut gugur ni? Ni kisah seorang suami yang mengalami masalah rambut gugur. Yang memeranjatkan, bukan saja rambutnya makin Read more…


​Asma adalah penyakit kronik yang melibatkan keradangan di paru-paru. Laluan udara ke paru-paru membengkak dan menghadkan aliran udara masuk dan keluar, menjadikan pernafasan menjadi sukar. Asthma berasal dari perkataan Greek untuk “tercungap-cungap”. Pengidap asma akan tercungap dan bunyi berdehit kerana mereka tidak boleh mendapatkan udara yang cukup ke dalam paru-paru mereka. Bagaimana asma terjadi? Biasanya, apabila kita Read more…


Kalsium adalah mineral yang sangat diperlukan oleh tubuh. Setiap hari, kita akan kehilangan kalsium melalui kulit, kuku, rambut, peluh, urin dan juga najis. Namun, tubuh kita tidak dapat menghasilkan kalsium yang baru. Sebab itulah kita perlu mendapatkan kalsium melalui diet setiap hari. Dan tahukah anda, hampir 99% kalsium dalam badan tersimpan di tulang dan gigi, dan selebihnya Read more…


Lebih kurang sebulan sahaja lagi umat Islam bakal menyambut hari raya haji bermakna tanah suci Mekkah bakal dibanjiri oleh umat Islam dari seluruh dunia. Dan mungkin anda mahupun keluarga anda adalah insan bertuah yang dijemput Allah pada musim haji tahun ini. Fokus umat Islam di tanah suci pastilah supaya dapat menjalankan ibadah dengan sempurna. Jadi, selain persediaan Read more…


Baru-baru ini kita digemparkan dengan penyakit Difteria. Penyakit ini macam asing dan tak pernah dengar, bukan? Jadi elok sangat lah sekiranya kita berusaha untuk mengambil tahu supaya kesihatan kita dan orang terdekat sentiasa di tahap optimum.   Apa itu Difteria ? Ianya adalah penyakit berjangkit serius yang disebabkan oleh bakteria Corynebacterium Diphteriae, yang menjangkiti tekak dan menghasilkan Read more…


Gigi yang sihat adalah asset yang sangat penting untuk kanak-kanak bercakap dan makan dengan baik, malah ia juga mempengaruhi tahap keyakinan kanak-kanak untuk bersosial. Dan semestinya tanggungjawab menjaga kesihatan gigi anak-anak terletak di bahu ibu bapa. Tahukah ibu bapa sekalian bahawa penjagaan gigi bermula sejak bayi lagi dan ianya bakal mempengaruhi kesihatan mulut seluruhnya. Di bawah ini Read more…


Kulit cantik adalah idaman semua orang, terutama perempuan. Kulit yang cantik itu bukanlah kulit yang putih melepak, sebaliknya kulit yang sihat, tiada masalah, jernih dan mudah diuruskan. Kulit wajah juga boleh menjadi indikator kepada masalah dalaman tubuh kita. Rujuk rajah di bawah. Sekiranya anda dah pun ambil produk kecantikan, sapu macam2 skincare tapi masalah jerawat masih membelenggu, Read more…

About Me

Saya Mommy Lyna pengedar sah produk semulajadi Shaklee. Sudah lebih 10 tahun saya sekeluarga menggunakan produk Shaklee dan sangat berpuas hati dengan hasilnya. Atas dorongan untuk berkongsi kebaikan dengan rakan terdekat dan kenalan rapat, saya mengambil keputusan untuk menjadi pengedar aktif sehingga di anugerahkan... (Klik sini untuk maklumat penuh)