Category: Kecantikan


Lumrah bagi ibu yang beranak ramai, lebih2 lagi yang tidak mempunyai pembantu, agak sukar untuk mencari masa mencantikkan diri. Tapi itu bukan alasan atau penyebab untuk ibu anak ramai tidak bercantik-cantik. Ibu mesti sentiasa kemas, cantik, dan sihat walaupun anak ramai. Kerana seberapa ramai anak pun yang ibu ada, ibu tetap isteri kepada seseorang. Malah tanggungjawab sebagai Read more…


Saya yakin pasti ramai antara kita yang berazam untuk menurunkan berat badan pada tahun 2017 ini kan ? Sama ada ianya azam yang baru di tahun baru 2017 atau azam tahun 2016¬†yang diperbaharui niatnya, (tak tercapai lagi la tu). Sama lah saya pun.. Apa-apa pun jom check it out tips-tips menurunkan berat badan dengan lebih efisen Kenalpasti Read more…


Lebih kurang sebulan sahaja lagi umat Islam bakal menyambut hari raya haji bermakna tanah suci Mekkah bakal dibanjiri oleh umat Islam dari seluruh dunia. Dan mungkin anda mahupun keluarga anda adalah insan bertuah yang dijemput Allah pada musim haji tahun ini. Fokus umat Islam di tanah suci pastilah supaya dapat menjalankan ibadah dengan sempurna. Jadi, selain persediaan Read more…


Biasa guna produk-produk kecantikan? Tepek-tepek, sapu-sapu, tampal-tampal? Apa kata sekarang kita cuba pula produk kecantikan yang mencantikkan wajah kita dari dalam. Mesti lah lagi best kan? Bila kita dah mula menjaga dari dalam, kesannya bukan saja dalaman malah luaran. Bila di dalam dah cantik, di luar akan juga cantik secara semulajadi. Bagaimana nak cantikkan kulit dari dalam? Read more…


Ouch! Jerawat! Jerawat adalah masalah kulit yang paling biasa kedengaran. Jerawat disebabkan oleh sebum yang dibuat oleh kelenjar sebaceous dalam pori-pori dikeluarkan secara berlebihan. Sebum yang berlebihan ini akan menutup pori2 dan menyebabkan munculnya bintik hitam atau blackhead. Apabila bakteria di bawah kulit membiak dan membebaskan enzim yang memecahkan sebum ini, maka terhasillah jerawat. Jerawat biasanya berlaku Read more…

About Me

Saya Mommy Lyna pengedar sah produk semulajadi Shaklee. Sudah lebih 10 tahun saya sekeluarga menggunakan produk Shaklee dan sangat berpuas hati dengan hasilnya. Atas dorongan untuk berkongsi kebaikan dengan rakan terdekat dan kenalan rapat, saya mengambil keputusan untuk menjadi pengedar aktif sehingga di anugerahkan... (Klik sini untuk maklumat penuh)