Cara Mengatasi Senak Perut

Cara Mengatasi Senak Perut


Adakalanya kita rasa kurang selesa di bahagian perut, perut rasa memulas, rasa kembung, rasa macam ditumbuk-tumbuk. Masalah senak perut adalah perkara yang biasa terjadi bila kita terlalu banyak makan, makan dengan tergesa-gesa, makan makanan berlemak dan beminyak, mabuk perjalanan, dan ia juga disebabkan oleh tekanan perasaan. Ia juga boleh menjadi indikator kepada penyakit-penyakit seperti ulser perut dan radang pankreas.

Jika terlalu kerap mengalami masalah senak perut, dapatkan nasihat doktor dengan segera.

SAKIT PERUT

Bagaimana mahu melegakan senak perut?

1. Kawal pemakanan. Amalkan berhenti sebelum kenyang, jangan terlebih makan.

2. Berlatih dan amalkan cara bernafas dengan betul.

3. Mengambil halia dalam pemakanan harian.

Untuk kelegaan segera dan dalam keadaan kecemasan, terutama jika anda sedang mengembara (travel), bawalah sebotol Peppermint-Ginger dalam beg. I bukan saja mudah dibawa, malah mudah ditelan dan memberi kelegaan yang cepat. Maklumlah, sedang travel.

UBAT ANGIN SHAKLEE

Nak order produk ni? Cuma klik di LINK ini atau hubungi 019-3430574 (Puan Ifa) untuk membuat pesanan!

About Me

Saya Mommy Lyna pengedar sah produk semulajadi Shaklee. Sudah lebih 10 tahun saya sekeluarga menggunakan produk Shaklee dan sangat berpuas hati dengan hasilnya. Atas dorongan untuk berkongsi kebaikan dengan rakan terdekat dan kenalan rapat, saya mengambil keputusan untuk menjadi pengedar aktif sehingga di anugerahkan... (Klik sini untuk maklumat penuh)

%d bloggers like this: