Betul Ke Gout Boleh Sembuh Dengan Vivix?

by Mommy Lyna

Gout adalah sejenis keradangan yang disebabkan oleh pengumpulan hablur asid urik pada sendi. Penyakit ini banyak menyerang lelaki Malaysia berusia 40 tahun ke atas. ia sangat menyakitkan dan biasanya menyerang satu sendi sahaja.

Ia berlaku bila berlaku peningkatan asid urik dalam darah. Bila paras asid urik ini semakin bertambah, ia akan mula menompok pada sendiri, membentuk hablur dan menyebabkan keradangan.

Dari mana datangnya asid urik ini?

Asid urik adalah hasil penguraian sel badan kita yang mati. Ia juga terhasil dari pemakanan kita, terutama yang tinggi kandungan purin seperti hati dan makanan laut.

Kandungan asid urik boleh dikawal dengan pengambilan ubatan dan pantang makan terutama makanan yang mengandungi purin. Tapi, larat ke nak tahan setiap kali tersilap makan, gout menyerang?

Di bawah ini adalah pengalaman seorang anak yang mana berusaha membantu ayahnya untuk pulih dari simptom gout:

TESTIMONIAL GOUT VIVIX

“Ayah menderita gout berpuluh tahun. Pain killer dan ubat gout jadi peneman setiap hari. Sala makan sikit je mesti gout datang. Jalan sampai memapah dinding T__T

Tapi sejak amalkan Vivix satu sudu kecil setiap hari, Alhamdulillah takde lagi gout datang menjengah. Yang bestnya, boleh tinggalkan dah ubat gout dan pain killer yang dah bertahun ambil tu. Dan ayah dah boleh makanan makanan kegemaran semula! Syukur Alhamdulillah”

~ Puan Zarith Sofia

Vivix ni bukan sekadar minuman botani, ia adalah hasil dari kajan bertahun-tahun. Kebaikan dari 4 jenis tumbuhan yang salah satunya adalah anggur muskadin yang mengandungi sekurang-kuranya 4 jenis polifenol yakni antioksian yang sangat hebat, ciptaan Allah SWT dalam sebiji buah anggur ni.

Buat pesanan hari ini untuk dapatkan offer yang menarik!

Previous post:

Next post: