JADILAH AHLI SHAKLEE HARI INI & NIKMATI DISKAUN 25%!


Setiap pasangan yang baru atau bakal dikurniakan cahaya mata pastinya teruja menyediakan barang-barang untuk anak tercinta kan. Ibu bapa pastinya tidak ada keinginan lain melainkan yang terbaik untuk anaknya.   Golongan ini biasanya menjadi mangsa pengiklan2 yang sentiasa bijak mengambil kesempatan.   PRODUK ORGANIK adalah salah satu perkara yang sering diutarakan kepada ibu bapa yang menyambut kedatangan orang baru. Read more…


Migrain ialah sakit kepala di sebelah bahagian, dan biasanya pengidap migrain mengalami aura contohnya pandangan dan deria lainnya terganggu. Ada 2 teori popular tentang penyebab migrain, Teori vaskular – berpunca salur darah ke otak mengecil dan mengembang secara mendadak, lalu menstimulasi reseptor sakit. Teori neoruvaskular – bermula dari saraf otak yg menghasilkan maklumat bercelaru dan mengganggu pengaliran Read more…


Diabetes atau kencing manis adalah antara penyakit yang tidak boleh sembuh, hanya boleh dikawal. Salah satu cara kawalan kencing manis ialah dengan mengawal diet. Malah diet pesakit kencing manis dikatakan diet terbaik untuk diamalkan oleh semua orang. Aha! Pinggan diabetes adalah sama seperti pinggan sihat suku-suku separuh KKM kan! Ayuh kita amalkan diet diabetes sebelum kita kena Read more…


Bila bercakap tentang lemak, sebenarnya ada jenis lemak yang sangat diperlukan oleh tubuh kita. Antaranya ialah Omega-3. Omega-3 terdiri dari EPA dan DHA yang biasanya didapati dari ikan, dan ALA dari kekacang dan bijian. Apakah kebaikan Omega-3 untuk tubuh kita? Berikut adalah kebaikan Omega-3 yang dipetik dari WebMD: Lemak dalam darah (trigliserida). Omega-3 dari suplemen minyak ikan Read more…


Memiliki anak adalah impian setiap pasangan yang berkahwin. Namun begitu, ada pasangan yang diuji dengan isu dalam mendapat anak. Kalau dulu, kebanyakannya hanya wanita saja yang menjalani pemeriksaan kesuburan. Namun sekarang, sudah ada kesedaran di kalangan lelaki untuk memeriksa tahap kesuburan mereka. Satu penemuan dari hasil kajian oleh Harvard Medical School tentang kesuburan lelaki. Seramai 99 orang Read more…


Beberapa bulan lalu, saya dikejutkan dengan berita seorang sahabat yang terjatuh hingga menyebabkan kakinya patah. Sedangkan kalau menurut beliau, jatuhnya tidaklah teruk pun, sekadar tersepak bendul dan terjatuh. Namun begitu, kaki sahabat saya ni terpaksa disimen dan menjalani rawatan hingga berbulan-bulan. Bila tulang kita poros atau reput, sedikit kecederaan pun dah cukup untuk menjadikannya patah atau retak. Read more…


Lumrah bagi ibu yang beranak ramai, lebih2 lagi yang tidak mempunyai pembantu, agak sukar untuk mencari masa mencantikkan diri. Tapi itu bukan alasan atau penyebab untuk ibu anak ramai tidak bercantik-cantik. Ibu mesti sentiasa kemas, cantik, dan sihat walaupun anak ramai. Kerana seberapa ramai anak pun yang ibu ada, ibu tetap isteri kepada seseorang. Malah tanggungjawab sebagai Read more…


Beberapa minggu kebelakangan ini, anak-anak bisnes Shaklee saya kerap menerima pertanyaan tentang rawatan penyakit dengan produk Shaklee, termasuk kanser. Sudah diterangkan dan diperjelaskan dalam group kami, bahawa produk Shaklee adalah makanan tambahan berasaskan alam semulajadi, dan bukannya ubat untuk merawat penyakit. Namun begitu, jika tiada kontraindikasi dengan ubat-ubatan yang diambil, seseorang pesakit boleh mengambil produk Shaklee. Tetapi Read more…


Mungkin anda pernah terbaca tentang berita – Harvard Anti-Aging Researcher Quits Shaklee Advisory Board – di website Wall Street Journal, atau Bloomberg, atau mana-mana sajalah. Dr Sinclair mendakwa Shaklee telah menyalahgunakan nama dan jawatan beliau untuk mempromosikan produk Shaklee – Vivix. Kesudahannya, Dr Sinclair menarik diri dari Shaklee setelah 6 bulan dilantik menjadi Board Member di Shaklee Read more…


Sekarang ni program detoks tengah popular. Ramai orang yang mula ada kesedaran nak buang toksin2 dalam badan, dengan macam2 cara.  Persolannya, yang mana satukah program dan produk detox yang paling berkesan? Betul ke dengan minum air lemon dan infused water boleh keluarkan toksin? Betul ke produk2 detox kat luar tu semua selamat? Set detoks dan program detoks Read more…

About Me

Saya Mommy Lyna pengedar sah produk semulajadi Shaklee. Sudah lebih 10 tahun saya sekeluarga menggunakan produk Shaklee dan sangat berpuas hati dengan hasilnya. Atas dorongan untuk berkongsi kebaikan dengan rakan terdekat dan kenalan rapat, saya mengambil keputusan untuk menjadi pengedar aktif sehingga di anugerahkan... (Klik sini untuk maklumat penuh)