Heboh menjadi buah mulut para keyboard warrior (yang belum lagi kenal dengan Shaklee) bahawa produk Shaklee sebenarnya mengandungi racun. Ia dikatakan memberi kesan kepada kesihatan, sehingga menyebabkan ramai orang mengalami kerosakan buah pinggang, paru-paru, ovari, pankreas dan kerosakan otak.

Produk Shaklee… yang sebenarnya… tidak mengandungi racun. Jika ia mengandungi racun, mana mungkin produknya mendapat kelulusan KKM dan hingga kini tidak pernah dirampas atau ditarik balik. Malah, ujian-ujian makmal yang dilakukan setelah ada pesakit dikatakan mengalami pelbagai penyakit akibat pengambilan Shaklee, membuktikan produk Shaklee tidak mengandungi sebarang bahan yang meragukan.

Jadi, bagaimana mungkin ramai orang yang mengambil Shaklee mengalami pelbagai masalah kesihatan?

Sebenarnya, mereka sedang mengalami healing crisis, atau krisis pemulihan. Dengan bahasa mudah, krisis pemulihan berlaku bila tubuh kita mula mengeluarkan toksin dan bahan-bahan bahaya dari tubuh; sebelum sel-sel tubuh kita dipulihkan.

Semasa tempoh krisis pemulihan ini, kita akan merasai pelbagai simptom kesakitan, dan mungkin penyakit-penyakit lama datang kembali. Jangan risau kerana ia sangat normal. Jangan fikir yang bukan-bukan…. Bukan produk Shaklee yang mengandungi racun, tapi tubuh kita yang menyimpan bahan toksin dan sekarang ia sedang dikeluarkan dari tubuh.

Krisis pemulihan tanda tubuh kita sedang dalam proses ke arah penyembuhan.

KRISIS PEMULIHAN

Analoginya, kalau kereta kita mengalami calar yang teruk, dan kita nak cat baru… cat baru tu tidak dilapis terus ke atas cat lama, tapi cat lama akan dikikis dulu. Bayangkan kereta dengan catnya dikikis, cantik atau tak rupanya? Pasti tak cantik kan? Tapi bila dah siap prosesnya, ia kelihatan baru!

Begitulah keadaan tubuh kita bila mengambil nutrisi tambahan yang berkualiti… Rasa tak sedap badan, mungkin demam, muntah, sakit kepala… ia cuma sebentar saja. Selepas itu insya-Allah akan rasa segar dan badan pun rasa sedap.

Shaklee sudah bermula sejak tahun 1915, sudah hampir 100 tahun! Adakah produk yang berbahaya dan beracun boleh bertahan selama ini?

Ia bukan vitamin pasar malam, ia adalah suplemen pilihan ahli sukan yang mewakili negara masing-masing dalam acara sukan Olimpik. Ujian air kencing membuktikan mereka bebas dari pengaruh dadah dan sebarang perangsang. Bukan itu saja, angkasawan NASA juga turut mengambil produk Shaklee. Banyak lagilah kalau nak disenaraikan.

Jadi, jangan percaya benda yang viral ya? Produk Shaklee selamat. Kalau nak tahu, cuba sendiri.

Seorang pengidap endometriosis harus memastikan diet harian sebagai salah satu pertahanan tubuh. Jadi, harus hati-hati dalam pemilihan makanan untuk mengawal gejala endometriosis dari berulang.

Apakah makanan yang dicadangkan untuk endometriosis?

Makanan tenusu rendah lemak

Produk tenusu yang mengandungi lemak tepu memberi tekanan kepada hati, dan ini menyebabkan kitaran estrogen berlaku dengan cepat. Ia juga menyebabkan kekejangan otot dan membuatkan gejala endometriosis makin terasa.

Banyakkan makan sayur dan buah

Sayuran dan buah tidak mengandungi lemak tepu, dan mengandungi nutrien yang setara dengan daging dan ayam.

Amalkan produk organik

Bukan saja ayam cucuk hormon, malah segala jenis baja kimia dan racun yang digunakan dalam pertanian boleh memberi kesan kepada endometriosis.

Kurangkan pengambilan kafein

Kalau anda penggemar kopi atau coklat, kurangkan kalau tak boleh nak tinggal terus. Kafein menghalang penyerapan vitamin B, dan ini meningkatkan paras estrogen lantas memburukkan simptom endometriosis.

Supplement yang sesuai?

  • B Complex –> merendahkan paras estogen
  • Antioksidan (A,C,E, Vivix) –> membantu mengurangkan simptom endometriosis
  • Kalsium dan Magnesium –> membantu hati untuk metabolisma hormon dengan baik

Dapatkan supplemen untuk endometrosis dengan menghubungi kami!

Pengedar Shaklee Di Tempat Anda – Klang & Bangsar

July 10, 2014

Bila-bila masapun sangat mudah nak dapatkan produk Shaklee. Bukan saja boleh order online, boleh juga nak dapatkan terus dari Shaklee Independent Distributor di seluruh negara. Kali ni saya nak kenalkan salah seorang leader saya di Klang, iR Fara Hana. Boleh temui beliau di blog La Tahzan. Beliau merupakan seorang SID yang sangat berdedikasi, dan ibu [...]

Read the full article →

Produk Anti Penuaan Shaklee

July 7, 2014

Proses penuaan berlaku secara semulajadi dalam kehidupan seorang manusia. Namun begitu, di zaman penuh dengan pencemaran ini, proses penuaan berlaku dengan begitu pantas, dan memberi kesan bukan saja kepada penampilan, malah kesihatan secara amnya! Pelbagai penyakit yang berpunca dari proses penuaan, dan boleh melanda orang-orang muda yang mengalami penuaan sebelum masanya seperti darah tinggi, penyakit [...]

Read the full article →

Vitamin Shaklee Untuk Kesuburan Lelaki

July 6, 2014

Mengikut kajian, 10% pasangan yang berkahwin mengalami masalah untuk memperolehi cahayamata. Banyak faktor yang mendorong kepada masalah ketidaksuburan, dan ia lebih kurang sama saja untuk kedua-dua lelaki dan perempuan. Pendedahan terhadap bahan kimia yang berbahaya, radiasi, pencemaran, stress, kurang senaman, kekurangan nutrisi dan sebagainya, boleh menjadi faktor pasangan sukar mendapat anak. Di sini saya nak [...]

Read the full article →

Cari Ubat Untuk Sakit Belakang?

July 6, 2014

Sakit belakang atau sakit pinggang adalah antara perkara yang biasa melanda kebanyakan orang. Ada banyak faktor yang boleh menyebabkan sakit belakang, dan ia sebenarnya berpunca dari anatomi tulang belakang kita sendiri. Tulang belakang kita terdiri dari binaan yang kompleks. Ia terbina dari kolum-kolum tulang yang dinamakan vetebrae. Setiap vetebrae dipisahkan oleh disk yang dipenuhi dengan [...]

Read the full article →

Penawar Resdung Terbaik dan Termudah

July 5, 2014

Mengidap resdung merupakan satu hal yang mengganggu keselesaan. Saya tahu sangat kerana saya juga penghidap resdung, sampai tahap saya menjalani pembedahan. Tapi sayangnya kesan resdung tu tidak bertambah baik. Malah mungkin bertambah teruk. Hidung saya alah kepada habuk dan plastik. Kalau masuk ke kedai plastik, dan tempat berhabuk, tahan sajalah bersin-bersin tak sudah. Banyak teori [...]

Read the full article →

Tips Membuat Pembelian Dengan eSell (Shopping Cart Shaklee)

July 4, 2014

Shaklee Malaysia melangkah setapak lagi ke depan dengan pelancaran satu widget baru untuk order Shaklee online! Sangat mudah nak gunakan eSell Shaklee ni. Nak order Shaklee lebih mudah dari sebelumnya. Hanya klik-klik saja tak perlu nak email, SMS, PM dan sebagainya. Mudah sangat kan? Anda pun akan terus dapat notifikasi dari Shaklee, tanpa perlu nak [...]

Read the full article →

Berpuasa Dengan Shaklee Pasti Best!

July 2, 2014

Bila masuk bulan Ramadhan, ramai pengguna Shaklee yang mula dilanda dilema – BAGAIMANA NAK AMBIL SHAKLEE? Sebenarnya ia sangatlah simple dan sangat mudah. Pengambilan suplemen Shaklee semasa bulan Ramadhan hanyalah semudah yang biasa diambil semasa SARAPAN –> tukar kepada MASA BERBUKA. yang biasa diambil semasa MAKAN TENGAHARI –> tukar kepada SELEPAS TERAWIH/MOREH yang biasa diambil [...]

Read the full article →

Shaklee Malaysia Yang Dibanggakan Roger Barnett

April 9, 2014

Shaklee Malaysia kini dah naik di mata dunia! Fenomena Shaklee di Malaysia sejak tahun 2010, memang betul-betul fenomena. Saya perhatikan dalam wall FaceBook saya, bermacam ragam produk datang dan pergi bertali arus. Alhamdulillah, Shaklee adalah antara produk yang belum lagi berhenti bertali arus di media-media sosial. Sudah 4 tahun kini, alhamdulillah. Malah, CEO Shaklee Corporation, [...]

Read the full article →