Shaklee Malaysia kini dah naik di mata dunia! Fenomena Shaklee di Malaysia sejak tahun 2010, memang betul-betul fenomena. Saya perhatikan dalam wall FaceBook saya, bermacam ragam produk datang dan pergi bertali arus. Alhamdulillah, Shaklee adalah antara produk yang belum lagi berhenti bertali arus di media-media sosial. Sudah 4 tahun kini, alhamdulillah.

Malah, CEO Shaklee Corporation, Roger Barnett sendiri telah turun ke Malaysia bertemu leader-leader Shaklee Malaysia, dan mengabadikan ucapan tahniah dan kekagumannya terhadap leader-leader Shaklee Malaysia, di dalam video ucapannya sempena tahun baru 2014.

KLIK LINK INI UNTUK MENONTON VIDEO ROGER BARNETT MENGHARGAI JUTAWAN SHAKLEE MALAYSIA ===> KLIK SINI

-------------------------

Hubungi saya menerusi:

shaklee online   vsemulajadi@gmail.com
SMS order shaklee   012-6211883  
borang order shaklee   Isi borang order Di sini

Hati adalah organ terbesar dalam tubuh manusia yang dikenali sebagai ‘pusat industri pemprosesan’. Hati adalah organ unik yang mampu membina dirinya sendiri. Oleh itu organ hati boleh didermakan sebahagiannya, kerana ia mampu memperbaiki dan membina organnya semula.

Antara fungsi hati adalah:

  • Merembeskan cecair hempedu untuk pencernaan lemak
  • Bertindak sebagai ‘penapis’ dan ejen detoksifikasi.
  • Mengawal paras gula dalam darah.
  • Penting untuk metabolisma lemak.

hati manusia

Namun begitu, dalam keadaan dunia hari ini yang penuh dengan pencemaran, hati kita terpaksa ‘kerja lebih masa’.

Bukan saja ia terpaksa melaksanakan tugas-tugas ‘wajib’ bagi hati, malah memerlukan lebih masa untuk membaikpulih dirinya sendiri.

Oleh itu hati kita memerlukan bantuan untuk membersihkan dirinya (detox hati) sekaligus menjadikan fungsi hati lebih berkesan.

DTX COMPLEX SHAKLEE

Shaklee DTX Complex mengandungi bahan-bahan terbaik untuk menjaga kesihatan hati.

Ekstrak bijj benih pokok susu tisel (milk thistle seed) - melindungi hati daripada toksin, termasuk bahan kimia, dadah, ubatan dan bahan kimia; merawat masalah hati, mencegah batu karang serta membantu dalam masalah kulit.

Artichoke – membina semula sel hati dan merangsang pengaliran hempedu

Dandelion – merendahkan paras gula dalam darah, membantu fungsi hati, membantu dalam masalah sembelit

Kunyit – mengandungi curcumin yakni sejenis antioksidan dan mengurangkan kesakitan & keradangan

Reishi mushroom (Ling Zhi) - membina imuniti, mengurangkan kelesuan, mengurangkan masalah resdung

Schizandra – merangsang sintesis protein, memperlahankan pembentukan toksin

DTX Complex mempunyai formulasi yang dipatenkan. Hanya yang terbaik dari Shaklee. Dapatkan DTX hari ini untuk membantu hati anda menjalankan fungsi terbaik!

 

-------------------------

Hubungi saya menerusi:

shaklee online   vsemulajadi@gmail.com
SMS order shaklee   012-6211883  
borang order shaklee   Isi borang order Di sini

Petua Susu Ibu Jadi Banyak

April 7, 2013

Ramai ibu yang mencari cara terbaik nak banyakkan dan tambah susu ibu, terutama bila susu badan dah kurang dari biasa, tatkala ibu dah mula bekerja. Konsep utama dalam mebanyakkan susu ibu adalah: PENGELUARAN berkadar terus dengan KEPERLUAN Apakah yang dimaksudkan dengan pengeluaran berkadar langsung dengan keperluan? Atau supply vs demand? Ia bermakna susu yang dihasilkan [...]

Read the full article →

Vitamin Untuk Kulit Berseri

March 31, 2011

Semua inginkan kecantikan, terutama pada wajah dan penampilan. Wajah yang segar, ceria, bukan saja menyenangkan empunya diri tapi juga orang sekelilingnya. Oleh itu kami menyediakan set wajah berseri Shaklee bagi menadpatkan wajah yang segar, ceria, licin dan kurang masalah. Set D ini terdiri dari: B Complex Vita-C Vita-E Vita-C dan Vita-E adalah gabungan antioksidan yang [...]

Read the full article →

Set Bersalin Shaklee Yang Superb

March 30, 2011

Saya mula mengambil supplement Shaklee sejak hamil anak pertama. Dalam pantang, saya mengambil supplement Shaklee, walaupun kadang2 saya ada ambil benda lain, misalnya Spirulina HPA, gamat dan sebagainya, namun supplement Shaklee tetap amalan saya dari anak pertama hingga ketiga. Set C adalah asas bagi ibu yang baru melahirkan anak, khusus untuk menambahkan tenaga selepas bersalin [...]

Read the full article →

Khasiat Set B (Set Breastfeeding aka Penyusuan Susu Ibu) Shaklee

March 30, 2011

Lumrah bagi ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu, pasti akan mencari jalan untuk menambah susu. Malah ibu-ibu sanggup mengambil pil-pil hormon (walaupun tidak betul2 memerlukan) demi memperbanyakkan susu badan. Set breastfeeding Shaklee dipakej khas bagi memudahkan ibu-ibu menyusukan… supaya tak adalah tercari-cari “Apa supplement terbaik untuk ibu yang menyusukan bayi?” atau “Apa pil penambah [...]

Read the full article →

Khasiat Set Asas Shaklee

March 29, 2011

Set Asas ini terdiri dari vitamin dan mineral asas yang diperlukan dalam kehidupan seharian kita. Vitamin dan mineral ini terdiri dari: Vita Lea (multivitamin dan multimineral) B Complex Vita-C Vitamin dan mineral yang tersenarai di atas adalah asas kepada pembinaan tubuh badan yang sihat dan sistem imunitiĀ  serta penjagaan mental yang baik. ia membantu meningkatkan [...]

Read the full article →

Shaklee Dalam Rancangan Oprah

March 28, 2011

Di negara kita mungkin Shaklee agak asing sedikit, tapi di USA, Shaklee sangat sinonim dengan ‘organic’. Bila bercakap tentang supplement natural, Shaklee akan datang nombor satu. Di bawah ni saya nk kongsikan liputan Shaklee dalam rancangan Oprah. Oprah Goes Green with Shaklee and Roger Barnett @ Yahoo! Video Menarik kan? Bukan brand syok sendiri dan [...]

Read the full article →

Makanan Tambahan Untuk Ibu Menyusukan Anak

March 25, 2011

Tubuh ibu menyusu dan bayi yang disusui memerlukan penjagaan terbaik semasa proses penyusuan. Sepatutnya seorang ibu menyusu memerlukan makanan tambahan yang sama seperti yang diambil semasa kehamilan. Malah, ibu menyusu memerlukan extra biotin (salah satu komponen dalam B Complex) kerana ia disalurkan melalui susu ibu. Biotin penting untukĀ  untuk kesihatan kulit dan rambut. ibu menyusu [...]

Read the full article →

Kenapa Popeye Makan Spinach (Bayam) Untuk Kuat?

March 24, 2011

Popeye the Sailorman, antara kartun yang menjadi kegemaran saya semasa kecil dulu. Adegan yang wajib ada dalam kartun Popeye ialah bila kena buli dengan Bluto, dia akan makan spinach, terus jadi kuat dan lawan Bluto sampai kalah. Kartun Popeye ni memang bagus kerana dia mendidik budak-budak “Makan sayur supaya jadi sihat dan kuat macam Popeye”. [...]

Read the full article →